Zakładam wątek dotyczący naszych kolejnych spotkań. Ostatnim razem widzieliśmy się w zeszłą środę, proponuję spotykać się co dwa tygodnie, oznacza to, że kolejny raz wypada 6 listopada. Czy taka data Wam odpowiada? Wstępnie godzina 18:00 o miejscu będę jeszcze informować.
This topic is now pinned. It will appear at the top of its category until it is either unpinned by a moderator, or the Clear Pin button is pressed.
Cześć wszystkim zapraszam na kolejne - trzecie już spotkanie poznańskiej brygady KDP. Spotykamy się o godzinie 18:00 w M26. W razie pytań zapraszam do kontaktu, możecie też przejżeć sobie wydarzenie na fb - pod linkiem https://www.facebook.com/events/198138887038934/?ref_newsfeed_story_type=regular#
Żebyście mniej więcej wiedzieli czym będziemy się jutro zajmować wrzucam moją propozycję agendy jutrzejszego spotkania (kdp Pń #3)
1.Followup dla ostatnio nieobecnych* :
- przebieg ostatniej burzy mózgów;
- 20 naszych pomysłów;
- wyłonienie 4 najlepszych;
-
4 pomysły
Czas na wybranie najlepszego pomysłu lub dwóch najlepszych. Ich realizacją się zajmiemy. -
Dalsze działania
Podział dalszych działań / Plan działania
- na jakie grupy zadaniowe musimy się podzielić (?) : programiści, PMowie, promocja, PR…?
-czy pracujemy razem, czy osobno? - podział pracy na etapy, które chcemy osiągnąć na kolejnych spotkaniach
- wyznaczenie ostatecznego celu działania
- Info. na temat ostatniego spotkania znajdziecie także w wątku Pt. PROJEKT : follow up po #2 spotkaniu link: PROJEKT : follow up po #2 spotkaniu
Niestety, przez pewną sytuację “prywatną”, nie będę mógł się dzisiaj pojawić. Niestey nie udalo mi się na szybko znaleźć osoby od nas z PCSS (poznan.pl/api), która mogłaby mnie zastąpić.
Jest szansa, że podeślesz Ty lub ktoś inny info z dzisiejszego spotkania?
Tak puścimy jakieś podsumowanie spotkania
Konrad przekazał mi, że chcielibyście spotkać w już następnym tygodniu - ok Musimy tylko ustalić pasujący termin. Swoje propozycje zamieszczajcie tutaj.
Witam wszystkich po długi weekendzie. Tydzień dopiero się zaczął, a tu już wtorek:) Jeśli mamy zamiar spotkać się w ciąglu najbliższych dni, to najwyższa pora coś ustalić. Czy np. czwartek, godzina 18:00 Wam odpowiada?
Czy w Poznaniu coś się dzieje czy umarło?
Obecnie prowadzone są dwa projekty:
- jeden w ramach PyLadies Poland, ale nie znam jego statusu
- drugi (bardzo fajny) prowadzi Komitywa: http://kodujdlapolski.pl/projekty/wysadz-ulice/
Więcej info o Wysadź Ulice znajdziesz na ich evencie FB
PyLadies Poland organizują regularne spotkania warsztatowo-projektowe, poza tym od września @wiktorschmidt planuje organizować spotkania nastawione na kodowanie open-source.
Wysadź ulicę early-mockup: